O nás Kontakty
V tuto chvíli nejste přihlášen(a).  |   Přihlásit     Registrovat
Aktuální zprávy z domova
Přidáno: 26.05.2016
Na přechodech pro chodce přibývá smrtelných nehod. Loni tam podle policejních statistik zemřelo 131 chodců, to je v porovnání s rokem předtím o 19 víc. Nejčastější příčinou fatálních nehod zaviněných řidiči byla nepřiměřená rychlost jízdy. K neštěstí ale často přispívají svým chováním i samotní chodci.
Přidáno: 27.05.2016
Senátoři dnes budou rozhodovat o rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu. Ten by se mohl nově zaměřit také třeba na obce, zdravotní pojišťovny nebo veřejnoprávní média. Norma ale možná hlasováním neprojde, nepodpořil ji žádný z příslušných senátních výborů. Jednoznačnou podporu nemají mezi senátory ani nová pravidla pro omezení hazardu, která dnes budou schvalovat.
Přidáno: 26.05.2016
Řidiči autobusů chystají protestní akce. A to kvůli nízkým platům ve veřejné dopravě. Pokud vláda nestanoví minimální mzdu pro autobusovou dopravu, hrozí odbory dokonce i celorepublikovou stávkou.
Přidáno: 25.05.2016
Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš je po dnešním hlasování Poslanecké sněmovny o protikuřáckém zákonu "otrávený" z dění ve vládní koalici. Novinářům v Bruselu řekl, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) lže, když tvrdí, že to byli poslanci Babišova ANO, kdo zabránil přijetí vládního návrhu zákona.
Detail éčka
Detail
KódE330
NázevKyselina citrónová
KategorieSekvestrant, Regulátor kyselosti, Antioxidant
VlastnostiNejsou známy nežádoucí účinky - Nejsou známy nežádoucí účinky
DetailKyselina citronová se nachází v ovoci a zelenině. Největší množství je v citrusových plodech, zejména v citronech a limetkách. Průmyslově se získává z citronové šťávy nebo kvašením melasy.
PoužitíV potravinářství se kyselina citronová používá jako ochranná (konzervační) a dochucovací látka. Zabraňuje množení bakterií a plísní v ovocných sirupech a nealkoholických nápojích. Zpomaluje žluknutí a stabilizuje barvu ovocných výrobků a potravinám dodává výraznou citrusovou příchuť. Používá se také v margarínech, zálivkách, zavařeninách, zmrzlinách, instantních ovocných nápojích, cukrovinkách, pekařských výrobcích apod.
ÚčinkyV běžném množství se považuje za bezpečnou látku. Ve velkém množství brání vstřebávání vápníku.

Copyright 2012 duchna.cz, všechna práva vyhrazena

O nás | Pro partnery | Kontakty
www.rettigova.cz www.bio-life.cz www.viet-info.cz

Proinvence, s.r.o.

Truhlářská 1108/3

Praha 1

Czech Republic
info@duchna.cz


Jsme internetový portál zaměřený nejen na potraviny a jídlo. Cílem portálu Duchna.cz je propojení všech oblastí gastronomie, poskytování aktuálních informací a to vážnou i zábavnou formou.

Developed & Designed By 5Q, spol. s r.o.