O nás Kontakty
V tuto chvíli nejste přihlášen(a).  |   Přihlásit     Registrovat
Aktuální zprávy z domova
Přidáno: 26.06.2016
Účastníci pietního shromáždění na ďáblickém hřbitově v Praze uctili památku obětí komunistického režimu. Politici, zástupci armády, církve i politických vězňů položili na Čestném pohřebišti popravených a umučených věnce a květiny.
Přidáno: 26.06.2016
Hasiči měli v sobotu zejména kvůli bouřkám třikrát víc zásahů. Vyjížděli k 1013 událostem, přičemž denní průměr je 293 výjezdů. Nasazeno bylo 1374 hasičských jednotek. Nejhorší situace byla v Jihočeském kraji, dále pak ve Středočeském, Plzeňském a Libereckém kraji. Podle mluvčí Hasičského záchranného sboru Nicole Zaoralové byli hasiči v terénu celou noc a stále zasahují na mnoha místech.
Přidáno: 26.06.2016
Do Prahy se zítra sjedou představitelé zemí Visegrádské čtyřky. V České televizi to řekl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek z ČSSD. Řešit budou středeční summit Evropské unie, na který už nejsou pozvaní zástupci Velké Británie.
Přidáno: 26.06.2016
Dnes je to 74 let od vyhlazení obce Ležáky. Malou osadu na Chrudimsku vypálili nacisté v roce 1942. Jejich řádění bylo odplatou za atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha. Na místě vypálené vesnice stojí památník a muzeum.
Detail éčka
Detail
KódE330
NázevKyselina citrónová
KategorieSekvestrant, Regulátor kyselosti, Antioxidant
VlastnostiNejsou známy nežádoucí účinky - Nejsou známy nežádoucí účinky
DetailKyselina citronová se nachází v ovoci a zelenině. Největší množství je v citrusových plodech, zejména v citronech a limetkách. Průmyslově se získává z citronové šťávy nebo kvašením melasy.
PoužitíV potravinářství se kyselina citronová používá jako ochranná (konzervační) a dochucovací látka. Zabraňuje množení bakterií a plísní v ovocných sirupech a nealkoholických nápojích. Zpomaluje žluknutí a stabilizuje barvu ovocných výrobků a potravinám dodává výraznou citrusovou příchuť. Používá se také v margarínech, zálivkách, zavařeninách, zmrzlinách, instantních ovocných nápojích, cukrovinkách, pekařských výrobcích apod.
ÚčinkyV běžném množství se považuje za bezpečnou látku. Ve velkém množství brání vstřebávání vápníku.

Copyright 2012 duchna.cz, všechna práva vyhrazena

O nás | Pro partnery | Kontakty
www.rettigova.cz www.bio-life.cz www.viet-info.cz

Proinvence, s.r.o.

Truhlářská 1108/3

Praha 1

Czech Republic
info@duchna.cz


Jsme internetový portál zaměřený nejen na potraviny a jídlo. Cílem portálu Duchna.cz je propojení všech oblastí gastronomie, poskytování aktuálních informací a to vážnou i zábavnou formou.

Developed & Designed By 5Q, spol. s r.o.