O nás Kontakty
V tuto chvíli nejste přihlášen(a).  |   Přihlásit     Registrovat
 
 
 

       Duchna pro vás

 

       Zdraví plus

 

       Jídlo a zdraví

 

           Výchova rodičů

 

       Šetříme

 
 
 
 
 
 
Aktuální zprávy z domova
Přidáno: 06.12.2016
Jindřich Forejt jako šéf hradního protokolu končí - podle oficiálního vyjádření kvůli „zdravotním a osobním důvodům“. Média nejdříve spekulovala o tom, že za jeho odchodem stojí pracovní přešlapy. Později se ale na veřejnost dostaly informace o údajně kompromitujících videích, na kterých má Forejt šňupat bílý prášek. Kdo nahrávky natočil a proč vznikly? Některé odpovědi nabízí investigativní reportér Českého rozhlasu Janek Kroupa.
Přidáno: 06.12.2016
Věková hranice pro odchod do důchodu by měla být maximálně 65 let. Počítá s tím vládní novela zákona o důchodovém pojištění, kterou i přes výhrady opozice podpořila v prvním čtení Sněmovna. V budoucnu by pak podle normy mohla věkovou hranici pro odchod do penze měnit vláda podle doby dožití.
Přidáno: 06.12.2016
Ředitel hradního protokolu Jindřich Forejt opouští svou funkci. Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka jsou důvodem „osobní a zdravotní důvody“ a protokolář kvůli nim skončí k poslednímu prosinci. Sám Forejt svůj odchod zatím nekomentoval, přesto už jeho dosavadní zaměstnavatel, kterým je ministerstvo zahraničí, může zvažovat jeho budoucí karierní dráhu.
Přidáno: 06.12.2016
Zákon možná víc ochrání matky po návratu z rodičovské do práce. Sněmovna v úterý hlasovala pro novelu zákoníku práce, která by jejich vyšší ochranu měla zajistit. Kromě toho zavádí i nová pravidla počítání délky dovolené na základě týdenní pracovní doby a zaručuje dobu odpočinku při pracích mimo pracovní poměr. Podle odpůrců je ale předloha nadbytečná.
Detail éčka
Detail
KódE150a
NázevKaramel
KategorieBarvivo
VlastnostiNejsou známy nežádoucí účinky - Nejsou známy nežádoucí účinky
Může nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí - Může nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí
DetailKaramel je potravina oranžové až hnědé barvy, sladké chuti, která vzniká karamelizací cukru. Je rozpustná a stálá v lihu. Nejčastěji se vyrábí z řepného a třtinového cukru. Jedná se o nejpoužívanější barvivo v potravinách a nápojích – až 98 % z celkového množství barviv připadá na karamel.
PoužitíVyužívá se k dochucování bonbonů a k dobarvování nealkoholických nápojů. Je to běžně používané barvivo i v ostatních potravinářských výrobcích (pivo, rum, sušenky, sirupy, zmrzliny, omáčky a polévky…).
ÚčinkyNejsou prokázány žádné negativní účinky, některé zdroje však spojují karamel s dětskou hyperaktivitou.

Copyright 2012 duchna.cz, všechna práva vyhrazena

O nás | Pro partnery | Kontakty
www.rettigova.cz www.bio-life.cz www.viet-info.cz

Proinvence, s.r.o.

Truhlářská 1108/3

Praha 1

Czech Republic
info@duchna.cz


Jsme internetový portál zaměřený nejen na potraviny a jídlo. Cílem portálu Duchna.cz je propojení všech oblastí gastronomie, poskytování aktuálních informací a to vážnou i zábavnou formou.

Developed & Designed By 5Q, spol. s r.o.