O nás Kontakty
V tuto chvíli nejste přihlášen(a).  |   Přihlásit     Registrovat
Aktuální zprávy z domova
Přidáno: 31.07.2016
Stále víc Čechů dává před cestou do ciziny přednost dovolené v Česku. Nejčastěji míří na hory nebo k vodním nádržím. Svaz obchodu a cestovního ruchu odhaduje, že letos pojede na tuzemskou dovolenou asi osm milionů lidí. Loni jich bylo sedm milionů. Podle Ireny Vlčkové ze svazu Češi radši zůstávají doma i kvůli obavám z teroristických útoků.
Přidáno: 31.07.2016
Na slevových serverech lidé nakupují stále častěji. Loni na nich utratili přes tři a čtvrt miliardy korun. Přibývá ale i stížností. Některé firmy například nechtějí klientům voucher uznat.
Přidáno: 31.07.2016
Některé kavárny a restaurace přizpůsobují hostům i elektrické rozvody. Lidé stále častěji vyžadují zásuvku na dobíjení mobilního telefonu. Někde má dokonce každý host u svého místa i svou osobní. V obchodních centrech pak nakupující můžou zdarma využít i několik druhů nabíječek.
Přidáno: 31.07.2016
Dosud u jeho jména figuroval znak protikorupční jednotky, napříště má mluvit za nově vznikající Národní centrálu proti organizovanému zločinu. Mluvčí Jaroslav Ibehej je tak dalším důstojníkem protikorupční jednotky, který v novém útvaru obsadí exponovanou pozici. Velitelé z někdejšího protimafiánského útvaru Roberta Šlachty jsou ve vedení nové centrály v menšině.
Detail éčka
Detail
KódE260
NázevKyselina octová
KategorieRegulátor kyselosti, Konzervant
VlastnostiNejsou známy nežádoucí účinky - Nejsou známy nežádoucí účinky
DetailKapalina ostrého zápachu dokonale mísitelná s vodou. Přirozeně se vyskytuje v rostlinných i živočišných tkáních. Běžně se vyskytuje v rostlinách, a to jak ve formě volné kyseliny, tak ve formě solí (octanů). Ve větším množství je obsažena v kvasícím ovoci. Je jednou z nejvýznamnější průmyslových organických surovin, které se ročně na světě vyrobí přes 5 milionů tun. Pro potravinářské účely se vyrábí z lihu, ovocných vín či moštů. Její vodný roztok o koncentraci cca 5-18 % se nazývá ocet.
PoužitíPoužívá se jako okyselující prostředek, působí proti růstu bakterií a kvasinek a upravuje pH. V potravinářství se využívá ocet (5 % roztok kyseliny octové), a to při výrobě salátových zálivek, majonéz, nakládané zeleniny, kečupů, sýrů, omáček apod.
ÚčinkyV malých dávkách a při dostatečném ředění vodou je kyselina octová zcela neškodná. Při vysokém množství může způsobit poškození sliznic, krvácení a tvorbu vředů.

Copyright 2012 duchna.cz, všechna práva vyhrazena

O nás | Pro partnery | Kontakty
www.rettigova.cz www.bio-life.cz www.viet-info.cz

Proinvence, s.r.o.

Truhlářská 1108/3

Praha 1

Czech Republic
info@duchna.cz


Jsme internetový portál zaměřený nejen na potraviny a jídlo. Cílem portálu Duchna.cz je propojení všech oblastí gastronomie, poskytování aktuálních informací a to vážnou i zábavnou formou.

Developed & Designed By 5Q, spol. s r.o.