O nás Kontakty
V tuto chvíli nejste přihlášen(a).  |   Přihlásit     Registrovat

pokus

Aktuální zprávy z domova
Přidáno: 26.06.2017
Kandidátní listinu jihočeské ČSSD pro říjnové parlamentní volby opouštějí další čtyři lidé. Poté, co vedení strany vyškrtlo z listiny Jiřího Zimolu, odstoupilo na jihu Čech už devět kandidátů.
Přidáno: 26.06.2017
Nejvyšší soud USA svým pondělním rozhodnutím umožnil vládě začít částečně uplatňovat imigrační dekret prezidenta Donalda Tumpa. Agentura AP to označuje za velké prezidentovo vítězství.
Přidáno: 26.06.2017
Americká společnost Nike v rámci reorganizace aktivit sníží počet svých zaměstnanců o zhruba dvě procenta. Podle informací serveru iROZHLAS.cz se úsporná opatření dotknout i vedení české pobočky.
Přidáno: 26.06.2017
Český novinář Radan Šprongl může opustit Thajsko. Reportér byl před měsícem zadržen, protože měl v kufru neprůstřelnou vestu a vojenskou přilbu, což thajské zákony zakazují. Hrozilo mu 5 let vězení.
Detail éčka
Detail
KódE260
NázevKyselina octová
KategorieRegulátor kyselosti, Konzervant
VlastnostiNejsou známy nežádoucí účinky - Nejsou známy nežádoucí účinky
DetailKapalina ostrého zápachu dokonale mísitelná s vodou. Přirozeně se vyskytuje v rostlinných i živočišných tkáních. Běžně se vyskytuje v rostlinách, a to jak ve formě volné kyseliny, tak ve formě solí (octanů). Ve větším množství je obsažena v kvasícím ovoci. Je jednou z nejvýznamnější průmyslových organických surovin, které se ročně na světě vyrobí přes 5 milionů tun. Pro potravinářské účely se vyrábí z lihu, ovocných vín či moštů. Její vodný roztok o koncentraci cca 5-18 % se nazývá ocet.
PoužitíPoužívá se jako okyselující prostředek, působí proti růstu bakterií a kvasinek a upravuje pH. V potravinářství se využívá ocet (5 % roztok kyseliny octové), a to při výrobě salátových zálivek, majonéz, nakládané zeleniny, kečupů, sýrů, omáček apod.
ÚčinkyV malých dávkách a při dostatečném ředění vodou je kyselina octová zcela neškodná. Při vysokém množství může způsobit poškození sliznic, krvácení a tvorbu vředů.

Copyright 2012 duchna.cz, všechna práva vyhrazena

O nás | Pro partnery | Kontakty
www.rettigova.cz www.bio-life.cz www.viet-info.cz

Proinvence, s.r.o.

Truhlářská 1108/3

Praha 1

Czech Republic
info@duchna.cz


Jsme internetový portál zaměřený nejen na potraviny a jídlo. Cílem portálu Duchna.cz je propojení všech oblastí gastronomie, poskytování aktuálních informací a to vážnou i zábavnou formou.

Developed & Designed By 5Q, spol. s r.o.