O nás Kontakty
V tuto chvíli nejste přihlášen(a).  |   Přihlásit     Registrovat
Aktuální zprávy z domova
Přidáno: 05.12.2016
Policisté po víkendovém zátahu Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili celkem 23 lidí. Případ podle České televize souvisí s druhou částí korupční kauzy ostravského lobbisty Martina Dědice. První část této aféry začne v pondělí rozplétat Krajský soud v Ostravě. Obžalobě kromě něj čelí ještě dalších sedm lidí a čtyři firmy. Dědic obvinění odmítá.
Přidáno: 05.12.2016
O osudu šéfa hradního protokulu Jindřicha Forejta už je rozhodnuto. Jeden z blízkých spolupracovníků prezidenta Miloše Zemana ve své funkci skončil. Informuje o tom server Neovlivní.cz. Podle něj Hrad oficiálně oznámí jeho odchod z funkce tento týden.
Přidáno: 05.12.2016
Případem údajného úplatkářství bývalého místostarosty Mariánských Lázní za ČSSD Petra Horkého a lobbistky Jany Mrencové se bude znovu zabývat Okresní soud v Chebu. Horký od něj v dubnu odešel se 16měsíční podmínkou s odkladem na dva roky. Mrencovou odsoudil na dva roky podmíněně s odkladem 2,5 roku. Navíc měli oba zaplatit pokutu. Obvinění se odvolali a plzeňský krajský soud vrátil případ zpět do Chebu.
Přidáno: 05.12.2016
Nedostatky v koncepci plánování, průtahy i málo peněz v minulých pěti letech brzdily nákup techniky pro českou armádu, uvedl Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Přesto se akceschopnost armády podařilo pomocí nákupů zvýšit, informovala o závěrech kontroly mluvčí NKÚ Olga Málková.
Detail éčka
Detail
KódE260
NázevKyselina octová
KategorieRegulátor kyselosti, Konzervant
VlastnostiNejsou známy nežádoucí účinky - Nejsou známy nežádoucí účinky
DetailKapalina ostrého zápachu dokonale mísitelná s vodou. Přirozeně se vyskytuje v rostlinných i živočišných tkáních. Běžně se vyskytuje v rostlinách, a to jak ve formě volné kyseliny, tak ve formě solí (octanů). Ve větším množství je obsažena v kvasícím ovoci. Je jednou z nejvýznamnější průmyslových organických surovin, které se ročně na světě vyrobí přes 5 milionů tun. Pro potravinářské účely se vyrábí z lihu, ovocných vín či moštů. Její vodný roztok o koncentraci cca 5-18 % se nazývá ocet.
PoužitíPoužívá se jako okyselující prostředek, působí proti růstu bakterií a kvasinek a upravuje pH. V potravinářství se využívá ocet (5 % roztok kyseliny octové), a to při výrobě salátových zálivek, majonéz, nakládané zeleniny, kečupů, sýrů, omáček apod.
ÚčinkyV malých dávkách a při dostatečném ředění vodou je kyselina octová zcela neškodná. Při vysokém množství může způsobit poškození sliznic, krvácení a tvorbu vředů.

Copyright 2012 duchna.cz, všechna práva vyhrazena

O nás | Pro partnery | Kontakty
www.rettigova.cz www.bio-life.cz www.viet-info.cz

Proinvence, s.r.o.

Truhlářská 1108/3

Praha 1

Czech Republic
info@duchna.cz


Jsme internetový portál zaměřený nejen na potraviny a jídlo. Cílem portálu Duchna.cz je propojení všech oblastí gastronomie, poskytování aktuálních informací a to vážnou i zábavnou formou.

Developed & Designed By 5Q, spol. s r.o.