O nás Kontakty
V tuto chvíli nejste přihlášen(a).  |   Přihlásit     Registrovat
Aktuální zprávy z domova
Přidáno: 27.06.2016
Může to být medicínská naděje pro 21. století. Biologická léčba pomáhá pacientům s roztroušenou sklerózou, rakovinou, léčí revma nebo lupénku. Jenže dosud je hodně drahá. Léky pro jednoho pacienta stojí několik stovek tisíc ročně, ale můžou přijít i na více než milion korun. Zdravotní pojišťovny proto chtějí péči zlevnit. Problémem se bude zabývat i ministerstvo zdravotnictví.
Přidáno: 26.06.2016
Odchod Velké Británie z Evropské unie podle všeho ovlivní také kampaň českých politických stran před podzimními senátními a krajskými volbami. Myslí si to někteří politologové. Političtí odpůrci unie zvedají už teď hlavy po celé Evropě včetně Česka. A požadují další referenda.
Přidáno: 26.06.2016
Územím Česka se prohnaly silné bouřky. Srážky postupovaly od západu na východ a v noci zeslábly. V Plzeňském a Jihočeském kraji se zvedly hladiny některých řek. Vydra v Modravě a Úterský potok dosáhly druhého povodňového stupně. Už v sobotu odpoledne a večer zasáhly bouřky kromě jižních Čech i Vysočinu a Liberecký kraj. Provázely je kroupy o velikosti až tři centimetrů, přívalové deště a nárazový vítr. Více výjezdů tak měli hasiči, kteří odstraňovali spadané stromy a odčerpávali vodu.
Přidáno: 27.06.2016
Možná už přemýšlíte nad tím, jak byste svoje děti odměnili za vysvědčení. Pokud se rozhodnete pro psa, dobře si rozmyslete, jestli ho opravdu zvládnete. A také kde zvíře koupíte. Zvlášť na internetu najdete hodně podvodných nabídek.
Detail éčka
Detail
KódE270
NázevKyselina mléčná
KategorieRegulátor kyselosti
VlastnostiNejsou známy nežádoucí účinky - Nejsou známy nežádoucí účinky
DetailTato kyselina vzniká mléčným kvašením cukrů např. v mléce, sýrech, kyselém zelí. . Přirozeně se vyskytuje také v mase a vnitřnostech, v okurkách a olivách, ale také v jogurtech, kysané smetaně, sýrech. Má antiseptické vlastnosti. Průmyslově se vyrábí z cukrů, melasy, syrovátky, škrobů.
PoužitíDo potravin se přidává jako okyselující a ochucující prostředek, zvýrazňuje chuť, zvyšuje účinnost antioxidantů a kontroluje pH. Používá se v pekařství, pivovarnictví, při výrobě sýrů, bývá obsažena v margarínech, sladkostech, kojeneckých výživách a nealkoholických nápojích.
ÚčinkyPřirozeně se vyskytuje téměř ve všech organizmech, je považována za bezpečnou. Nejsou známy žádné negativní účinky, pouze u kojenců způsobuje jedna z forem kyseliny mléčné nežádoucí reakce (překyselení, průjem, zvracení). Tato forma není povolena v dětské výživě.

Copyright 2012 duchna.cz, všechna práva vyhrazena

O nás | Pro partnery | Kontakty
www.rettigova.cz www.bio-life.cz www.viet-info.cz

Proinvence, s.r.o.

Truhlářská 1108/3

Praha 1

Czech Republic
info@duchna.cz


Jsme internetový portál zaměřený nejen na potraviny a jídlo. Cílem portálu Duchna.cz je propojení všech oblastí gastronomie, poskytování aktuálních informací a to vážnou i zábavnou formou.

Developed & Designed By 5Q, spol. s r.o.