O nás Kontakty
V tuto chvíli nejste přihlášen(a).  |   Přihlásit     Registrovat
Aktuální zprávy z domova
Přidáno: 30.05.2016
Odvolání dnes už bývalého ředitele pražského dopravního podniku Jaroslava Ďuriše prý připravoval právník, jehož kancelář spolupracuje s Agrofertem. Advokát to ale popírá, dopravnímu podniku prý neposkytoval ani neposkytuje právní služby.
Přidáno: 30.05.2016
Čeští celníci se v posledních měsících zaměřili na kontrolu zavazadel pasažérů na letech z Prahy do vietnamské Hanoje a zpátky. Soustředili se přitom na pašování slonoviny, nosorožčích rohů a tygřích kostí. Teď se jim podařilo rozbít gang asijských pašeráků, který se zaměřoval hlavně na produkty z tygrů.
Přidáno: 30.05.2016
Za zavinění nehody pod vlivem alkoholu soud potrestal bývalého policistu a vysokoškolského pedagoga Karla Kadlece osmiměsíční podmínkou. Zakázal mu také na dva a půl roku řídit. Rozsudek dnes vynesl Obvodní soud pro Prahu 2, který loni Kadlece nepotrestal. Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat.
Přidáno: 30.05.2016
Jana Nečasová, dříve Nagyová dnes u soudu odmítla vinu v kauze údajného úniku informaci z Bezpečnostní informační služby (BIS). Bývalá šéfka vládního kabinetu vypověděla, že o zprávě tajné služby z roku 2012 nevěděla, a tak ji nemohla ani vyzradit. Vinu popřeli všichni čtyři obžalovaní včetně lobbisty Ivo Rittiga.
Detail éčka
Detail
KódE270
NázevKyselina mléčná
KategorieRegulátor kyselosti
VlastnostiNejsou známy nežádoucí účinky - Nejsou známy nežádoucí účinky
DetailTato kyselina vzniká mléčným kvašením cukrů např. v mléce, sýrech, kyselém zelí. . Přirozeně se vyskytuje také v mase a vnitřnostech, v okurkách a olivách, ale také v jogurtech, kysané smetaně, sýrech. Má antiseptické vlastnosti. Průmyslově se vyrábí z cukrů, melasy, syrovátky, škrobů.
PoužitíDo potravin se přidává jako okyselující a ochucující prostředek, zvýrazňuje chuť, zvyšuje účinnost antioxidantů a kontroluje pH. Používá se v pekařství, pivovarnictví, při výrobě sýrů, bývá obsažena v margarínech, sladkostech, kojeneckých výživách a nealkoholických nápojích.
ÚčinkyPřirozeně se vyskytuje téměř ve všech organizmech, je považována za bezpečnou. Nejsou známy žádné negativní účinky, pouze u kojenců způsobuje jedna z forem kyseliny mléčné nežádoucí reakce (překyselení, průjem, zvracení). Tato forma není povolena v dětské výživě.

Copyright 2012 duchna.cz, všechna práva vyhrazena

O nás | Pro partnery | Kontakty
www.rettigova.cz www.bio-life.cz www.viet-info.cz

Proinvence, s.r.o.

Truhlářská 1108/3

Praha 1

Czech Republic
info@duchna.cz


Jsme internetový portál zaměřený nejen na potraviny a jídlo. Cílem portálu Duchna.cz je propojení všech oblastí gastronomie, poskytování aktuálních informací a to vážnou i zábavnou formou.

Developed & Designed By 5Q, spol. s r.o.