O nás Kontakty
V tuto chvíli nejste přihlášen(a).  |   Přihlásit     Registrovat
Aktuální zprávy z domova
Přidáno: 28.07.2016
Česká obchodní inspekce letos udělila za porušení nového zákona o ochraně spotřebitele pokutu už dvěma firmám. Celkem by měly zaplatit téměř 1,5 milionu korun. Peníze za zboží vybírali prodejci po skončení předváděcí akce od lidí u nich doma. Zákon to ale od 1. února zakazuje.
Přidáno: 28.07.2016
Až střelbou skončilo středeční policejní stíhání řidiče vozu Seat Toledo na Kladensku. Jak uvádějí Novinky.cz, při akci nechyběl ani vrtulník nebo zastavovací pásy. Jak policie následně zjistila, ujíždějící byl pod vlivem drog a měl vyslovený úplný zákaz řízení.
Přidáno: 28.07.2016
Obyvatelé Olomouce-Pavloviček mají každý den před pátou hodinou ranní nedobrovolný budíček. Vlaky projíždějící po nedaleké trati už tři týdny výstražným houkáním upozorňují řidiče, že mají zastavit. Podle Správy železniční a dopravní cesty se porouchaly tři přejezdy na trati. Oprava potrvá ještě dva týdny.
Přidáno: 27.07.2016
Stát půjčí těžební společnosti OKD, která je v úpadku, 700 milionů korun. Na dnešním jednání o tom rozhodla vláda. Peníze půjčí státní podnik Prisko, který spadá pod ministerstvo financí.
Detail éčka
Detail
KódE300
NázevKyselina askorbová (kyselina L-askorbová)
KategorieAntioxidant
VlastnostiNejsou známy nežádoucí účinky - Nejsou známy nežádoucí účinky
DetailJe známá jako vitamin C. Látka je nezbytná k životu a udržení tělesného zdraví. Vyskytuje se v rostlinné a živočišné říši, z rostlinných zdrojů je vitamin C obsažen zejména v šípku, citrusových plodech, černém rybízu, jahodách, kiwi apod. Nachází se také v bramborách, rajčatech, brokolici, květáku, špenátu atd. Tepelným zpracováním potravin dochází k jeho úbytku - vařením se ničí až 60 % vitamínu C, sušením až 50 %, šetrnější je dušení v páře.
PoužitíUplatňuje se jako antioxidant a nutriční doplněk. Jeho rychlá oxidace zabraňuje oxidaci jiných složek v potravinách. Používá se jako přísada do nealkoholických nápojů, zvyšuje objem pečiva a přidává se do uzených masných výrobků, ve kterých pomáhá vytvářet a udržovat červenou barvu.
ÚčinkyVětšina zvířat a rostlin si vytváří vitamin C sama. Člověk však musí vitamin C do těla dodávat stravou. Doporučená denní dávka vitamínu C je 75 mg. Vysoké dávky vitaminu C (nad 600 mg) mohou způsobovat nevolnost, zvracení, průjem a u dětí kožní vyrážku. Jako přídatná látka v potravinách je zcela bezpečná.

Copyright 2012 duchna.cz, všechna práva vyhrazena

O nás | Pro partnery | Kontakty
www.rettigova.cz www.bio-life.cz www.viet-info.cz

Proinvence, s.r.o.

Truhlářská 1108/3

Praha 1

Czech Republic
info@duchna.cz


Jsme internetový portál zaměřený nejen na potraviny a jídlo. Cílem portálu Duchna.cz je propojení všech oblastí gastronomie, poskytování aktuálních informací a to vážnou i zábavnou formou.

Developed & Designed By 5Q, spol. s r.o.